utorak, 22.07.2008.

Motovunski filmski neseser (2 dio)

Gdje odsjesti? Hmm, to je pravo pitanje. Sam sam ostajao u Karojbi pa u podnožju Motovuna i u kampu. Svako mjesto ima svoje draži. Mislim da bez obzira što nećete oka sklopit osim ako se intezivno ne izalkoholizirate treba svakako probati kamp. Doći na MFF a da se barem jedne godine ne kampira to je svetogrđe po deset motovunjaskih zapovijedi.
E sad ako ste štreberko/a onda trebate doći u nedjelju i zauzeti najbolja mjesta u kampu koja neće biti na suncu ili u ovećem društvu drugih šatora. To govorim ako ste skloni miru poslije filmova.
No, kako sam to vidio iz vlastita primjera većina kampista, nije toliko došla radi filmova već radi dobrog provoda u vlastitom ili arangemanu od strane festivala.
Zabave traju u kampu od 3, 4 h ujutro do 8, 9 h kad svane i tada većina pada u nesvijest (mislim u kampu je zabava non stop no tad kulminira).
Image Hosted by ImageShack.us
Šatorgrad podno Montone prošle godine

Atmosfera u kampu je odlična. Ljudi su druželjubivi i priskočit će vam u pomoć ako recimo ne znate složit šator. A pak pogled sa zidina Motovuna na maleni Šatorgrad u podnožju je prekrasan i većini služi kao razglednica sa festivala. Stoga ako ste došli u većem društvu skoro sam siguran da od filmova nećete puno vidjeti, no zato nemate potrebe trošiti velike novce, za u tom slučaju nepotrebni smještaj u nekom aprtmanu jer kamp je kako se i festival hvali svake godine opremljeniji (i uvjeravam vas potpuno dostatan za vaše potrebe). Onima kojima je samo do ove vrste zabave preporučam kamp. Cijena kampiranja je 0kn no plaća se pristojba + karte za večernje projekcije, sve vas to izađe negdje oko 120kn. Stvarno ništa.
E sad ako ste došli iz filmofilskog poriva, onda vam treba neki smještaj gdje ćete se ipak odmoriti i naspavati kak se
spada.

Ako imate auto ja bih izabrao ponovno Karojbu, a ako ste lijeni tražiti smještaj ili ste "nanoge" onda predlažem smještaj u podnožju, ali malo podalje kampa jer će vam konstantna glazba koja od tamo dreči 24h s visokotonaca podosta smetati. Smještaja ima samo se treba unaprijed konzultirati.
Cijena je oko 120kn po danu. Ja ću ove godine biti na samom brdu pa ću moći vam posvjedočit kakav je doživljaj od tamo. Barem neće biti potrebe za busom ili za pješačenjem uzbrdo (koje nije nikakav problem za probavit jedino se nepotrebno oznojite) koje bi mislim mnogima dobro došlo ako ništa ono bar za triježnjenje. :)
Što se tiče automobila svima onima koji će tako doći svakako nalažem oprez jer pauk u Motovunu ordinira non stop i stvarno nije vrijedno da se sparkate tam di ne treba. Stoga oprez pri parkiranju i obratite pažnju na znakovlje. Mogu jedino onima koji dolaze u nedjelju preporučit da se na dozvoljeno mjesto s lijeve strane ceste kada idete uzbrdo sparkirate i ne mičete auto. Tamo nije zabranjeno ali se rampa spušta početkom festivala pa za aute bez dozvola nema prolaza. Predlažem da ako se ne mislite micati iz Motovuna cijelo vrijeme festivala da auto ostavite tamo negdje na brdu ... u miru i malo upotrebite tabane.
Onima koji dolaze u jednodnevni izlet na MFF preporučam parkiranje uz Mirnu odakle vas bus vozi skroooz na vrh Brda, totalka penzionerski (prijevoz je bio oko 10 kn).
Prehrana nije ništa manje bitan segment vašeg boravka i jedan od problema u Motovunu, no to svakako nema veze s organizacijom od strane festivala. Naime nemate baš neki ogroman izbor dućana za izradu sedviča. Ima ih komada dva. Jedan (veći) je u podnožju, a drugi je nekih 200 tinjak metara od rampe ponad okretišta busa na Brdu. Kada razmatram cijene ... moram priznati da tu nema neke bitne razlike. Sve je to slično ko' u Zagrebu. Kad već jednom dođete na brdo preporučam taj manji dućan i izradu Sendviča Motovun.
Sastojci su:
15 dag Šunka do Bražiu (jeftina jer je povučena iz prodaje)
15 dag sira Ala Podravec ili neke drugi iz Jeftilen serije
1 kom talijana ili lizike
... uza to vam za okrijepu preporučam neki pol litreni ledeni čaj.
Image Hosted by ImageShack.us
za izgladnjele goste prošle godine bilo je i klobasa i pršuta ... pa ko prije njemu dje...

Glede osobne higijene treba reći da imate kemijske WC-e u podnožju u sklopu kampa, nešto ako me sjećanje ne vara na doljnoj rampi, poneki na gornjoj rampi na Brdu, par komada odmah do kina Barbacan te pokoji ispod terase hotela. Od onih nekemijskih WC-ea imate neokoliko u podrumu hotela gdje bih sve možebitne namjernike, one filmsko /partijanerske i one koji su se slučajno tamo obreli da malo obrate pažnju da se papiri ne bacaju u lavabo i u pisoar.

I za kraj ove liste spomenuo bih svoj izbor must have odjeće. Paaa, osim što treba podosta majci i to onih designerskih s potpisom Motovun film festivala predlažem i nešto toplo za navečer te kabanicu jer ... to je Istra, nije to Hvar ili Brač di u to doba konstantno prži Sunce pa je navečer podosta toplo. Stoga ljetno i ponešto toplog za navečer jer bute se smrzli na onim projekcijama od 20h pa nadalje. Dobro možete si uzet trajnožareću prijateljicu/curu koju nanesete na sebe tijekom projekcije (i pri tome slomite plastični stolac) pa nek vas ona grije (to što ćete vjerojatno ostati bez cirkusacije u nogama imat će efekt kao da vam je toplo) ali kaj je sigurno je sigurno.

... totojeto

- 23:59 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>